8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieProfit în creștere pentru Grupul Renault

Profit în creștere pentru Grupul Renault

Cifra de afaceri a grupului a atins anul trecut valoarea de 58,77 miliarde de euro (+14,7%), din care 2,727 miliarde de euro din partea AVTOVAZ.

”Excluzând impactul consolidării AVTOVAZ, cifra de afaceri a Grupului progresează cu 9,4 %, la 56,043 miliarde de euro (+10,1 % excluzând variaţia cursului de schimb)”, se arată în comunicat.

Cifra de afaceri aferentă activităţii auto, excluzând AVTOVAZ, este de 53,53 miliarde de euro (+9,3%), în special datorită creşterii volumelor (+3,3 puncte) şi dezvoltării vânzărilor către parteneri (+2,6 puncte).

”Această a doua componentă se explică prin demarajul producţiei Nissan Micra în Franţa şi prin dinamismul activităţilor de CKD pentru Iran şi China. Efectul pozitiv al creşterii preţurilor (+1,5 puncte) se datorează, în principal, reînnoirii gamei. Alte efecte (+2 puncte) se explică, în parte, prin buna performanţă a activităţilor legate de vehiculele de ocazie şi de piese de schimb. Efectul cursului de schimb este negativ, de –0,7 puncte, din cauza scăderii peso-ului argentinian, a lirei turceşti şi a lirei sterline. Marja operaţională a grupului se ridică la 3,854 miliarde de euro şi reprezintă 6,6% din cifra de afaceri”, se arată în comunicat.

Rezultatul de exploatare al grupului este de 3,806 miliarde de euro, faţă de 3,283 miliarde de euro în 2016 (+15,9%). Compania estimează o creştere a pieţei auto mondiale în acest an.

”În 2018, se estimează că piaţa mondială va creşte cu 2,5% faţă de 2017. Perspectivele de evoluţie ale pieţei europene pentru această perioadă sunt de 1%. Se apreciază că şi piaţa franceză va progresa cu 1%. În afara Europei, piaţa rusă ar putea cunoaşte o creştere de aproape 10%. Perspectivele pentru Brazilia şi China sunt de +5%, iar pentru India de +6%”, se arată în comunicat.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă