11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăEconomieProfitul net al BCR a crescut în primul trimestru cu aproape 29%

Profitul net al BCR a crescut în primul trimestru cu aproape 29%

”BCR a înregistrat un avans consistent, de peste 50%, în creditarea persoanelor fizice, faţă de trimestrul I 2017, consolidându-şi poziţia de principal partener bancar pentru românii care vor să-şi cumpere o casă, cu aproape o treime din piaţa creditării imobiliare din România”, arată raportul BCR.

Banca anunţă totodată că a accelerat procesul de digitalizare şi simplificare a operaţiunilor.

De asemenea, ponderea împrumuturilor neperformante (NPL) a scăzut la 7,2%, comparativ cu 8,1% în decembrie 2017, cu rata de acoperire NPL urcând la un nivel foarte confortabil de 96,3%, în martie 2018, faţă de 92,7%, în decembrie 2017.

Capitalizarea băncii rămâne deosebit de puternică pentru a susţine creşterea afacerii, spun oficialii BCR.

Raportul de solvabilitate al băncii BCR era în februarie a acestui an de 21,5%, în timp ce capitalul de Rang 1 + 2 (al Grupului BCR) cumula o valoare solidă de 7,2 miliarde lei în decembrie 2017.

“Anul 2018 a început bine pentru noi. În acest an, poate mai mult ca niciodată, vrem să fim parte din viaţa clienţilor noştri. Şi nu neapărat din perspectivă comercială, ci prin amprenta pe care ne-am propus s-o lăsăm în educaţie, tehnologie şi capitalizarea oportunităţilor de dezvoltare la nivelul întregii societăţii”, spune Sergiu Manea, director general al BCR.

În activitatea bancară retail, BCR a generat volume noi de credite de 1,79 miliarde lei în primul trimestru.

În activitatea corporate, portofoliul de credite nou acordate s-a ridicat la 259 milioane lei.

”Se remarcă aici o creştere semnificativă, de 13%, în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a finanţărilor pentru întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), ca urmare a strategiei proactive de susţinere a antreprenorilor locali. În cadrul finanţărilor de tip corporate, BCR se implică în câteva sectoare-cheie pentru economia românească, precum industria auto, agricultură, energie şi logistică”, arată BCR.

Co-finanţarea proiectelor cu fonduri europene rămâne solidă, portofoliul atingând un volum de finanţări de 8 miliarde lei.

Veniturile nete din comisioane au avansat cu 4,1% la 171,2 milioane lei (36,7 milioane euro), de la 164,4 milioane lei (36,3 milioane euro), în primele trei luni din 2017, graţie volumelor mai mari din tranzacţii, împrumuturi, precum şi operaţiuni de brokeraj.

Raportul de solvabilitate conform standardelor locale (doar banca) în februarie 2018 se afla la nivelul de 21,5%, cu mult peste cerinţele obligatorii ale Băncii Naţionale a României. De asemenea, Rata capitalului de Rang 1+2 pe IFRS de 20,2% (Grup BCR), în decembrie 2017, arată clar puternica adecvare a capitalului BCR şi susţinerea sa continuă de către Erste Group.

”BCR se concentrează pe creditarea în lei, reuşind deja să inverseze mixul de valute din portofoliul de credite în favoarea monedei locale şi pentru a utiliza la maximum capacitatea puternică de auto-finanţare în lei”, mai spun reprezentanţii băncii.

BCR are o reţea de 22 de centre de afaceri şi este banca Nr.1 din România pe piaţa tranzacţiilor bancare. Banca are cea mai mare reţea naţională de ATM – peste 2.500 de bancomate/multifuncţionale şi POS – 17.800 de terminale. Grupul BCR avea în martie 2018 un număr de 7.208 salariaţi proprii.

Cele mai citite

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă