22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăEconomieProfitul net al Electroaparataj s-a înjumătăţit, în primul semestru

Profitul net al Electroaparataj s-a înjumătăţit, în primul semestru

Electroaparataj a raportat un profit net de 216,53 lei la 30 iunie 2017, faţă de 442,676 lei, în aceeaşi perioadă din anul precedent, potrivit unui raport al companiei, publicat vineri pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

“Electroaparataj a obţinut în semestrul I 2018 un profit brut de 216.530 lei. Societatea este în revenire după pierderea înregistrată la finalul anului 2017, prin modificări aduse în procesul de producţie ce au optimizat consumul de materii prime şi materiale”, se menţionează în raport.

Societatea a realizat, în intervalul analizat, venituri de 8,621 milioane lei, în scădere faţă de cele 9,418 milioane lei din primele 6 luni din 2017, şi cheltuieli totale de 8,404 milioane de lei, mai mici cu 5,47%.

Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 2,2% şi a ajuns la 8,968 milioane lei.

Electroaparataj a fost înfiinţată în anul 1948 ca producător de echipament de comutaţie de joasă tensiune. Cu o gamă de produse dezvoltate de propriul departament de cercetare-proiectare sau produse sub licenţă Stotz Kontact (Germania) şi SACE (Italia), devine lider de piaţă în anii ’60.

În anul 1992, Electroaparataj devine cel mai important producător local de articole electrocasnice şi de instalaţii, iar cinci ani mai târziu, la momentul privatizării, Electroaparataj îşi dezvoltă capacităţile şi tehnologiile de producţie fiind un producător de referinţă pe harta industrială a Europei de Est.

Acţionarul majoritar al companiei este fondul de investiţii Broadhurts Investment, care deţine 55,31% din capitalul social.

Cele mai citite

Germania susține aderarea completă a României la Spațiul Schengen

Ministrul federal de Interne al Germaniei, Nancy Faeser, a declarat că ţara sa sprijină aderarea completă a României la Spaţiul Schengen, adică şi cu...

Ce este foliculita, cum o tratăm și cum o putem preveni

Ce este foliculita? Foliculita este o afecțiune comună, în general benignă, a pielii în care foliculul de păr devine infectat/inflamat și formează o pustulă...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă