Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Programul Start Up Nation, câștig de cauză la Curtea Constituțională

Programul Start Up Nation, câștig de cauză la Curtea Constituțională

Curtea Constituțională a respins cu unanimitate de voturi obiecția de neconstituționalitate a Start Up Nation, programul guvernamental care subvenționează afacerile antreprenorilor debutanți cu 44.000 de euro

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Anunțul a fost făcut de către senatorul PSD Ștefan Radu Oprea, fost ministru al mediului de afaceri și unul din artizanii proiectului.

„Inițiativa mea, susținută de deputați si senatori din toate partidele politice, a avut câștig de cauză la Curtea Constitutională. Acesta era ultima cale de atac a Guvernului Toxic contra antreprenorilor care așteaptă demararea ediției a treia a SUN”, a declarat Oprea.

Programul a prins două ediții, însă, în pragul demarării celei de-a treia, a fost suspendat de Guvernul Orban. Mai mult, guvernul nu a onorat facturile antreprenorilor, care s-au bazat pe finanțarea din program, astfel că s-au trezit cu afacerea în aer.

Din fericire, anunță senatorul PSD, Parlamentul a votat alocarea a 400 milioane de lei pentru plata acestor facturi restante - care, pe recesiunea declanșată de pandemie, presează foarte tare pe afacerile fragile ale unor antreprenori aflați la început de drum.

„Cu certitudine, Guvernul Toxic va ataca și acest amendament la Curtea Constitutională. Fac tot ce pot să distrugă antreprenorii”, si-a exprimat Ștefan Radu Oprea îngrijorararea.

Prima ediție SUN a dat finanțare la 7.547 de companii, iar plata a fost integral onorată până la sfârșitul anului 2018. La ediția a doua, 9.800 de antreprenori au prins finanțare.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...