10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieProgramul Start-Up Nation se află la un click distanţă

Programul Start-Up Nation se află la un click distanţă

Cu alte cuvinte, nu aveţi nevoie de un milion de hârtii şi de plimbat dosarul pe la 10 ghişee. De joi, 27 decembrie, de la ora 10:00,  aplicaţia online pentru înscrierea în programul Start-Up Nation 2018 se va deschide oficial. După faza beta din weekend, când 2.477 de antreprenori au testat aplicaţia, contribuind prin observaţiile lor la îmbunătăţirea ei, platforma este pregătită pentru lansarea la apă.

”Start-Up Nation este un program simplu și intuitiv, cu mai puțină birocrație. Antreprenorul trebuie să se ocupe de afacerea lui, nu să plimbe hârtii”, a declarat Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, care a mai atras atenţia şi asupra faptului că antreprenorii trebuie să evalueze foarte exact necesarul de locuri de muncă pe care vor să le creeze şi să nu se arunce prea tare. Chiar dacă, pentru program, societatea  trebuie să aibă cel puţin un job cu normă întreagă, păstrat minimum doi ani de la implementarea proiectului, societatea ”nu trebuie să cedeze la presiunea altor factori de pe piata pentru creșterea artificială a numărului de locuri de muncă… Vreau să atrag încă o dată atenția că punctajul încurajează achiziția de echipamente tehnologice”, de altfel punctată foarte bine în grila de evaluare (60% din planul de afaceri – 10 puncte, 50% din planul de afaceri – 5 puncte).

Aplicația este operaţională timp de 30 de zile lucrătoare. Sprijinul financiar pe care-l oferă programul este plafonat la 200.000 de lei şi poate să acopere  până la 100% din cheltuielile eligibile (în care se include, pentru societățile neplătitoare, şi TVA-ul).

Ca să vă calificaţi în etapa finală de verificare administrativă, trebuie să obţineţi dintr-un maximum de 100 de puncte, măcar 50, punctajul planului de afaceri calculându-se automat şi perfect transparent, conform grilei de evaluare.

Programul se adresează antreprenorilor debutanţi, beneficiind de el firmele înființate după 30 ianuarie 2017. Domeniile eligibile sunt în primul rând producția şi industriile creative, apoi serviciile și comerțul.

Procedura de implementare a programului Start-Up Nation 2018 a fost publicată joia asta în Monitorul Oficial, specificând că plăţile în valută se vor face la cursul de schimb al Băncii Naționale a României din ziua publicării programului în Monitorul Oficial, adică la 4,6598 pentru 1 euro.  

Pentru documentaţie, procedură de implementare, întrebări frecvente – aveţi la dispoziţie un link:

http://www.aippimm.ro/categorie/programe/programul-start-up-nation-2018/

 

Cele mai citite

Răsturnare de situație la FC Barcelona! Decizia de ultim moment luată de Xavi

După ce anunțase că la finalul acestui sezon va părăsi banca tehnică a formației FC Barcelona, antrenorul spaniol Xavi Hernandez a ajuns la un...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă