Teodorovici pune gând rău celor care nu plătesc taxele

Teodorovici pune gând rău celor care nu plătesc taxele

Proiect. Nu plătești taxele, faci închisoare!

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a propus un proiect de lege prin care cei care nu își vor plăti taxele la timp vor fi pedepsisți cu închisoarea de până la 6 ani.

Rl online 0 comentarii

Ministrul Finanţelor cere măsuri drastice pentru cei care nu îşi plătesc impozitele. Mai exact, pedeapsa cu închisoarea de până la şase ani. Un proiect de lege în acest sens a fost depus la Senat şi vizează atât patronii de firme, cât şi persoanele fizice.

În acelaşi timp, Teodorovici cere şi ca stabilirea cu rea-credinţă de către contribuabili a taxelor sau impozitelor să fie considerată infracţiune şi să se pedepsească cu închisoare de la 2 ani la 7 ani.

Potrivit proiectului de lege, dacă prejudiciul produs de rău platnici este mai mare de 100.000 euro, limitele speciale ale pedepsei prevăzute de lege se majorează cu o treime.

Iar dacă prejudiciul depăşeşte 500.000 euro, pedepsele se majorează cu jumătate.

Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 6 ani reţinerea şi neplata, încasarea şi neplata, ori, după caz, nereţinerea sau neîncasarea, în cel mult 30 zile de la termenul scadent prevăzut de lege, a impozitelor şi/sau contribuţiilor prevăzute în anexa la prezenta lege”, se arată în proiectul de lege.

Impozitul pentru veniturile din activităţi independente; Impozitul pe veniturile din drepturile de proprietate intelectuală;

Impozit pe venitul din salarii şi asimilate salariilor; Impozitul pe veniturile din arendă;

Impozitul pe veniturile sub formă de dobânzi;

Impozit pe veniturile sub formă de dividende;

Impozitul pe veniturile impozabile obţinute din lichidarea unei persoane juridice sau din reducerea capitalului;

Impozitul pe veniturile din pensii;

Impozit pe veniturile din premii şi jocuri de noroc;

Impozit pe veniturile din alte surse;

Impozitul pe veniturile obţinute de o persoană fizică dintr-o asociere între o persoană fizică şi o persoană juridică, contribuabil potrivit titlului II şi III din Codul fiscal; Contribuţia de

asigurări sociale;

Contribuţia de asigurări sociale de sănătate;

Impozitul pe veniturile obţinute din România de nerezidenţi; Impozit datorat pe venitul din transferul proprietăţilor imobiliare din patrimoniul personal;

Contribuţia la Fondul pentru mediu

Citește totul despre:

#inchisoare #taxe si impozote

Comentarii

loading...