Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Proprietarul chinez al aplicaţiei Tik Tok e sub investigaţie în SUA

Proprietarul chinez al aplicaţiei Tik Tok e sub investigaţie în SUA

Guvernul SUA a deschis o investigaţie legată de achiziţia de către compania chineză Beijing ByteDance Technology a aplicaţiei americane Musical.ly.

Florin Budescu 0 comentarii

Aceasta e o aplicaţie de socializare. Preţul tranzacţiei este de un miliard de dolari. ByteDance e proprietarul aplicaţiei video de mare succes TikTok, ce face furori peste Atlantic şi este un acerb concurent Facebook.

Achiziţia Musical.ly a fost finalizată acum doi ani. Parlamentarii americani ceruseră, în ultimele săptămâni, şi deschiderea unei investigaţii împotriva TikTok, fiind îngrijoraţi că aceasta ar putea cenzura politic conţinutul, precum şi pentru modul cum sunt stocate datele personale ale utilizatorilor.

Aproximativ 60% dintre cei 26,5 milioane de utilizatori activi din SUA ai aplicaţiei chinezeşti au vârste între 16 şi 24 de ani, a anunţat compania în acest an.

TikTok a devenit tot mai populară în rândul adolescenţilor americani când tensiunile dintre SUA şi China, legate de comerţ şi transferul de tehnologie, sunt în creştere. Aproximativ 60% dintre cei 26,5 milioane de utilizatori activi din SUA ai aplicaţiei chinezeşti au vârste între 16 şi 24 de ani, a anunţat compania.

Comisia pentru Investiţii Străine în Statele Unite (CFIUS), care evaluează achiziţiile cumpărătorilor străini în funcţie de riscuril de securitate naţională, a început să analizeze preluarea Musical.ly.

Proprietarul TikTok nu a solicitat aprobarea Comisiei când a cumpărat Musical.ly. Comisia discută cu chinezii despre măsurile pe care le-ar putea lua pentru a evita vânzarea Musical.ly, dacă va fi nevoie. Nici detaliile discuţiilor, nici îngrijorările CFIUS nu au putut fi aflate.

 

TikTok (China) - Facebook (SUA) - Iandex (Rusia)

În octombrie, senatorul Marco Rubio a cerut Comisiei să analizeze achiziţia Musical.ly de către ByteDance. El a menţionat o întrebare legată de motivul pentru care TikTok a difuzat ”doar câteva video-uri de la protestele din Hong Kong, care au dominat ştirile internaţionale de luni de zile”.

Mark Zuckerberg de la Facebook, ce concurează cu TikTok, în special în rândul tinerilor, a criticat aplicaţia din cauza posibilei cenzuri de conţinut. Interesant este că şi gigantul rus Iandex a lansat recent o aplicaţie concurentă cu TikTok.

SUA au supravegheat tot mai strict dezvoltatorii de aplicaţii în privinţa modului în care gestionează datele personale, în special dacă unele implică personal militar şi de informaţii.

Comentarii

loading...