15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieProteste al brancardierilor, infirmierilor şi Biologilor în faţa Ministerului Finanţelor

Proteste al brancardierilor, infirmierilor şi Biologilor în faţa Ministerului Finanţelor

Aproximativ 150 de angajați din sistemul sanitar sunt în protest, în fața Ministerului Finanțelor, informează Ştirile TVR.

Ei cer plafonarea sporurilor la 30% pe ordinatorul de credite, adică pentru fiecare spital în parte. Acum, unii angajați primesc sporuri care ajung chiar și la 85%.

De exemplu, cei care lucrează la Terapie Intensivă sau în unitățile de primiri urgențe se tem că prin plafonarea sporurilor la 30% pe întreg spitalul, sporurile ar urma să scadă chiar la 10%.

Protest. Sanitarii se consideră discriminaţi

Altă nemulțumire este discriminarea prin care, spun ei, Guvernul a decis să mărească doar salariile asistenților și medicilor, chiar și cu 170%.

Își doresc ca de astfel de măriri să beneficieze toți angajații. Mitingul programat peste două zile, în fața Ministerului Muncii, a fost anulat din cauza vremii.

Săptămâna viitoare vor avea loc alte două proteste și se strâng semnături pentru declanșarea grebei în sistemul sanitar, grevă care ar urma să fie demarată în luna aprilie.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă