Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Dobânda mică la depozite lasă clienţii cu mai puţini bani în conturi

Dobânda mică la depozite lasă clienţii cu mai puţini bani în conturi

Pui banii în bancă și trăieşti folosind dobânda. Un crez al românilor care nu mai este valabil

Pui banii în bancă și trăieşti folosind dobânda. Un crez al românilor care nu mai este valabil de câțiva ani. Dobânzile mici la depozite îi lasă pe deponenți cu mai puțini bani decât au adus la bancă. Dacă mai punem la socoteală şi inflaţia record, pierderile cresc şi mai mult.

Florin Budescu 0 comentarii


Dobânda e atât de mică, explică Ştirile TVR, încât deponenții riscă să piardă bani, în loc să îi câștige. Cine pune azi două mii de lei într-un depozit bancar va retrage peste un an cu 50 de lei mai mult. Asta în cel mai bun caz.

Băncile nu se grăbesc să majoreze dobânda

În cel mai rău, comisioanele, impozitele și inflația îl lasă pe deponent cu aproape o sută de lei mai puțin decât a avut la început. Băncile nu se grăbesc să majoreze dobânzile la depozite, deși Banca Națională le-a dat suficiente motive să o facă.

În plus, cei care fac tranzacții cu băncile plătesc, indirect, şi cheltuielile acestora. Romanii au ]n depozite aproape 110 miliarde de lei.

Comentarii

loading...