20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieRadu Oprea: Vreau să schimbăm percepţia stat-antreprenor

Radu Oprea: Vreau să schimbăm percepţia stat-antreprenor

“Consultările de astăzi se înscriu în dorinţa Guvernului României şi a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat de a dialoga solid, coerent şi deschis cu întreprinzătorii , de a schimba percepţia stat-antreprenor şi de a furniza cadrul predictibil şi stabil de care investitorii au nevoie pentru dezvoltarea afacerilor. Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în contextul politicilor publice pe care le iniţiază, are atribuţii şi în InvestRomânia, acel punct unic de contact unde investitorii găsesc sprijinul pentru investiţii”, a precizat Ştefan Radu Oprea.

Acesta a apreciat ca pozitivă prezenţa numărului mare de investitori străini şi români la consultările privind deschiderea schemei de ajutor de stat pentru investiţiile mai mari de 10 milioane de euro.

Schema de ajutor de stat se înscrie pe linia suportului pe care Guvernul îl acordă, atât comunităţii autohtone de business, cât şi reprezentanţilor mediului străin de afaceri, pentru dezvoltarea de noi afaceri în România sau extinderea capacităţilor de producţie deja existente.

“Avem elemente care astăzi din păcate nu sunt spuse cu tăria de care avem nevoie. Şi aceasta este povestea de succes. Acum două săptămâni, în Germania, la Ambasada României la Berlin, secretarul de stat în Ministerul Economiei a spus că a efectuat un sondaj de opinie în rândul firmelor cu capital german din România, peste 9.700 de investitori, iar în acest sondaj despre tot estul Europei 88% dintre investitorii cu capital german în România doresc să îşi desfăşoare afacerile aici. Următorul competitor, pentru că în investiţii vorbim de competiţie locală, regională şi intercontinentală, avea 83%”, a spus Ştefan Radu Oprea.

În acest context, ministrul a concluzionat că România are cel mai prietenos mediu de afaceri cu investitorii germani.

Cu ocazia consultărilor cu cei mai importanţi reprezentanţi ai mediului de afaceri, au fost readuse în atenţia întreprinzătorilor români şi străini măsurile şi instrumentele puse la dispoziţia lor de statul român pentru dezvoltarea unor mari proiecte investiţionale.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă