Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Raport. România exportă miei în Italia cu încălcarea normelor veterinare europene

Investigații realizate în ultimii patru ani relevă "încălcarea sistematică" a normelor veterinare ale unor țări care exportă miei, cum ar fi România, Ungaria și Polonia, către Italia.

Mihai Diac 0 comentarii

”Transportatorii și operatorii de abatoare ignoră constant cerințele UE. Iar atunci când sunt prezente, autoritățile veterinare se fac că nu văd sau se plâng că nu au resurse pentru a face inspecții serioase”, avertizează Iris Baumgärtner, din partea organizației Animal Welfare Foundation.

Potrivit unui comunicat al acestei organizații, "un element cheie din regulamentul pentru bunăstarea animalelor pe durata transportului prevede că animalele nu trebuie să fie rănite sau să îndure suferință inutilă. Cu toate acestea, la transporturile cu miei observate prevederile au fost constant încălcate. Au fost încărcați chiar și 850 de miei într-un singur camion pe 4 nivele. Drept rezultat, animalele nu au avut suficient spațiu nici pentru a se așeza și nici la cap atunci când au stat în picioare".

În fiecare an se exportă peste 300.000 de miei din România către Italia.

Comentarii

loading...