16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieRata anuală a inflaţiei a crescut în noiembrie până la 3,77%

Rata anuală a inflaţiei a crescut în noiembrie până la 3,77%

În noiembrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, mărfurile alimentare s-au scumpit cu 4,9%, preţurile mărfurilor nealimentare au urcat cu 2,83%, iar preţurile serviciilor au crescut cu 4,19%.

În noiembrie, faţă de decembrie 2018, printre cele mai mari creşteri de preţuri s-au înregistrat la cartofi (20,68%), citrice (18,96%) şi fructe proaspete (14,63%).

În noiembrie, preţul combustibililor, care are un impact mai larg asupra celorlalte preţuri, a crescut, faţă de decembrie 2018, cu 5,62%. 

La începutul lunii noiembrie, Banca Naţională a României (BNR) a anunţat că decizia privind menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50% pe an a fost luată în contextul în care rata anuală a inflaţiei a scăzut în septembrie la 3,5%.

Cele mai citite

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...
Ultima oră
Pe aceeași temă