Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rata şomajului în formă ajustată sezonier a stagnat în martie la 3,8%

Rata şomajului în formă ajustată sezonier a stagnat în martie la 3,8%

Rata şomajului în martie a stagnat la 3,8%, date ajustate sezonier, faţă de luna precedentă, arată datele transmise vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Rl online 0 comentarii

În februarie, rata şomajului în formă ajustată sezonier a fost 3,8%, date ajustate sezonier, în scădere cu 0,1 puncte procentuale faţă de ianuarie, potrivit datelor INS.

În martie, numărul şomerilor a scăzut atât faţă de luna precedentă, cât şi faţă de aceaşi lună a anului trecut.

”Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna martie a anului 2019 a fost de 345.000 persoane, în scădere atât faţă de luna precedentă (350.000 persoane), cât şi faţă de aceeaşi lună a anului anterior (388.000 persoane)”, se arată în comunicat.

Pe sexe, rata şomajului la bărbaţi a depăşit-o cu 0,6 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 4% în cazul persoanelor de sex masculin şi 3,4% în cazul celor de sex feminin).
Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 2,9% pentru luna martie 2019 (3,2% în cazul bărbaţilor şi 2,4% în cel al femeilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 71% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna martie 2019, potrivit INS.

Comentarii

loading...