14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieRata şomajului în formă ajustată sezonier a stagnat în martie la 3,8%

Rata şomajului în formă ajustată sezonier a stagnat în martie la 3,8%

În februarie, rata şomajului în formă ajustată sezonier a fost 3,8%, date ajustate sezonier, în scădere cu 0,1 puncte procentuale faţă de ianuarie, potrivit datelor INS.

În martie, numărul şomerilor a scăzut atât faţă de luna precedentă, cât şi faţă de aceaşi lună a anului trecut.

”Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna martie a anului 2019 a fost de 345.000 persoane, în scădere atât faţă de luna precedentă (350.000 persoane), cât şi faţă de aceeaşi lună a anului anterior (388.000 persoane)”, se arată în comunicat.

Pe sexe, rata şomajului la bărbaţi a depăşit-o cu 0,6 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 4% în cazul persoanelor de sex masculin şi 3,4% în cazul celor de sex feminin).
Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 2,9% pentru luna martie 2019 (3,2% în cazul bărbaţilor şi 2,4% în cel al femeilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 71% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna martie 2019, potrivit INS.

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă