Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

Ratingul de țară al României se menține la "BBB minus", cu perspectivă negativă

Ratingul de țară al României se menține la "BBB minus", cu perspectivă negativă, a anunțat agenţia de evaluare financiară Fitch.

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Ratingul de țară al României se menține la "BBB minus", cu perspectivă negativă, a anunțat agenţia de evaluare financiară Fitch.

Agenția Fitch consideră justificată menținerea ratingului României din cauza nivelului moderat al datoriei guvernamentale - lucru salutat, de altfel, și de ministrul de Finanțe, Florin Cîțu.

Fitch se aşteaptă ca economia României să îşi revină începând din 2021, dar "incertitudinea cu privire la evoluţiile politice, combinată cu o nouă explozie a numărului de cazuri de infecţie, atât pe plan intern cât şi la nivel global, continuă să afecteze perspectiva economică şi fiscală", astfel explicându-se perspectiva negativă anunțată de Fitch.

 

Comentarii

loading...