Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Reactorul doi de la Cernavodă funcționează din nou la capacitate maximă

Reactorul doi de la Cernavodă funcționează din nou la capacitate maximă

Unitatea 2 a CNE Cernavodă a revenit la putere nominală în dimineaţa zilei de luni, a informat Nuclearelectrica, printr-un comunicat. Reactorul 1 rămâne oprit tot de ieri, în urma unei defecțiuni.

Teodora Cimpoi 0 comentarii

Duminică după-amiază, compania anunţa reducerea la 55% a puterii a Unităţii 2, pentru înlocuirea unei piese (rulment) la motorul unei pompe de condensat, din partea clasică a centralei. Pe durata reducerii de putere, Unitatea 2 de la Cernavodă a fost conectată la Sistemul Energetic Naţional şi a funcţionat la o putere de aproximativ 300 MW.

Potrivit sursei citate, reducerea de putere a Unităţii 2 şi lucrările de remediere nu au avut impact advers asupra personalului, populaţiei şi mediului înconjurător, acestea fiind realizate în funcţie de specificaţiile şi procedurile centralei.

Unitatea 1 a centralei de la Cernavodă este oprită controlat începând de duminică dimineaţa, din cauza unui defect la unul dintre sistemele de proces ale centralei.

„Decizia de a opri controlat Unitatea 1 CNE Cernavodă a fost determinată de apariţia unui defect la unul dintre sistemele de proces ale centralei, iar acţionarea în conformitate cu proiectul centralei conduce la necesitatea opririi controlate. Specialiştii CNE Cernavodă analizează integrat cauza, iar Unitatea 1 va fi repornită imediat ce lucrările de remediere vor fi finalizate. Estimăm că oprirea va avea o durată de aproximativ 48 de ore”, a precizat Nuclearelectrica.

Nuclearelectrica are două sucursale, fără personalitate juridică, Sucursala CNE Cernavodă, care exploatează Unităţile 1 şi 2 de la CNE Cernavodă, precum şi serviciile auxiliare, şi Sucursala FCN Piteşti, fabrica de combustibil nuclear.

Cele două reactoare asigură împreună circa 20% din consumul de energie al țării.

Comentarii

loading...