11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăEconomieRectificarea bugetară. De la Armată se taie două miliarde de lei

Rectificarea bugetară. De la Armată se taie două miliarde de lei

Rectificarea bugetară pe care o va anunța Guvernul Orban va include tăierea, din bugetul pe anul 2020 a Ministerului Apărării Naționale, a sumei de circa două miliarde de lei.

Acești bani erau destinați inițial pentru programele de înzestrare ale Armatei, dar ei au rămas necheltuiți până în acest moment, pentru că unele programe de înzestrare stau în așteptare. De aceea, Guvernul va redirija cei două miliarde de lei către alți beneficiari, considerați prioritari.

Dintre toate ministerele, MApN este cel care pierde cei mai mulți bani la rectificarea bugetară din luna noiembrie 2020.

Cu privire la instituțiile de stat care vor primi mai mulți bani la rectificare, unele detalii le-a oferit premierul Ludovic Orban.

“Vom avea în primă lectură Ordonanţa de Urgenţă privind rectificarea bugetului, vor exista creşteri la câteva ministere. În primul rând, Ministerul Sănătăţii, o creştere de cel puţin un miliard, necesară pentru a face faţă creşterii cheltuielilor sistemului de sănătate în lupta anti-Covid. De asemenea, vom avea o creştere la investiţii, la Ministerul Lucrărilor Publice. Vom avea, de asemenea, o creştere la Ministerul Agriculturii”, a precizat șeful Guvernului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premierul României, mesaj de Ziua Unirii cu Basarabia: “Istoria secolului trecut ne-a croit din nou destine diferite”

Premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Basarabiei cu România, 27 martie, mesaj în care afirmă că "Istoria secolului trecut...

România ajută Republica Moldova să intre în UE dar Ciolacu are o propunere directă. “Avem o variantă și mai scurtă de a fi în...

Președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu, a declarat că populația Republicii Moldova dorește să trăiască într-un stat care să-i ofere prosperitate și siguranță,...

Șoferii români preferă mașinile la mâna a doua din Germania, potrivit unui studiu

Multe mașini la mâna a doua sunt importate dintr-o țară în alta pentru a satisface cererea locală de vehicule rulate. Germania, Franța, Belgia și...
Ultima oră
Pe aceeași temă