16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăEconomieRegiunea Bucureşti - Ilfov generează un PIB mai mare decât cel al...

Regiunea Bucureşti – Ilfov generează un PIB mai mare decât cel al Bulgariei, Serbiei sau Croaţiei

Regiunea Bucureşti-Ilfov generează un PIB mai mare decât cel al Bulgariei, Serbiei sau Croaţiei, a anunțat, într-o dezbatere organizată miercuri, Marcel Heroiu, expert în dezvoltare urbană la Banca Mondială.

Unitățile economice din Ilfov continuă să se dezvolte, iar unul dintre proiectele în lucru se referă la obţinerea finanţării nerambursabile pentru crearea unui sistem de management integrat al deşeurilor.

“Studiul de fezabilitate a fost realizat, urmând ca spre finalul acestui an, cel mai târziu la începutul anului viitor, să fie depus în vederea obţinerii finanţării nerambursabile”, a precizat Remus Trandafir, manager proiecte de dezvoltare în cadrul Consiliului Județean (CJ) Ilfov.

Acest proiect “va contribui la protejarea resurselor naturale, prin reciclarea a cel puţin jumătate din deşeurile generate de populaţia din Ilfov. Astfel, în anul 2030, peste 65% din cantitatea de deşeuri generată de cetăţeni va fi practic reciclată şi doar 10% va fi depozitată. Sunt prevăzute a fi realizate instalaţii de tratare mecanobiologică, digestie anaerobă, staţii de compostare de deşeuri verzi, staţie de sortare, centru de colectare cu aport voluntar şi un foarte mare accent va fi pus pe partea de colectare. Investiţiile vor fi realizate punându-se accent pe partea de reciclare şi vom utiliza bani europeni pentru realizarea acestui proiect”, a explicat Lucia Varga, fost ministru al Mediului, în prezent consilier al preşedintelui CJ Ilfov pe probleme de mediu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

“N-a fost vorba în niciun moment de suicid.” Adrian Mititelu junior, internat la spital

Adrian Mititelu Jr. a avut parte de o perioadă dificilă după meciul dintre FC U Craiova și Dinamo. Implicat intens în activitatea echipei, el...

“Nu le pasă”. Ce spun alegătorii maghiari despre alegerile europene

Alegătorii maghiari sunt împărțiți în ceea ce privește o schimbare în urma alegerilor europene, potrivit unor interviuri realizate de Euronews. Majoritatea maghiarilor își formează imaginea...

Milano, la un pas de a interzice vânzarea de pizza sau înghețată după miezul nopții

Liderii din Milano au fost acuzați că au pornit un război împotriva mâncării la pachet (n.r. sistemul to go), printre care se numără și...
Ultima oră
Pe aceeași temă