10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieReţeta berii este ameninţată de criza Covid-19

Reţeta berii este ameninţată de criza Covid-19

Prăbușirea vânzărilor de carburanți a avut un efect devastator și asupra producției de dioxidul de carbon, care este un produs secundar al procesării benzinei.

În scurt timp, prețul acestui ingredient esențial pentru producătorii de bere și sucuri carbogazoase a crescut cu 25%, dar chiar și așa stocurile sunt insuficiente, potrivit FoxBusiness.

Marii producători americani de bere și alte băuturi carbogazoase caută alte surse pentru obținerea bioxidului de carbon, dar testează și reducerea acidității, ceea ce ar afecta gustul băuturii, explică Realitatea.net.

Și marile companii din industria cărnii au probleme din cauza crizei de dioxid de carbon, pentru că acest gaz le este necesar pentru împachetarea, păstrarea şi transportul cărnii.

Pe de altă parte, reducerea concentrației de dioxid de carbon în băuturile și produsele alimentare este un deziderat vizat de autorități și de specialiști, deoarece este un factor favorizant al exceselor alimentare.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă