10.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Revenirea în V a economiei României este certă, susține premierul Cîțu

Premierul Florin Cîțu a anunțat, marți, că revenirea în V a economiei României a devenit o certitudine.

„Economia României, performanţă care spulberă estimările apocaliptice! În trimestrul IV din 2020 economia României a crescut cu 5,3%!!! O performanţă fantastică. Cea mai rapidă revenire a economiei din istorie. Am promis. Am făcut. Am avut dreptate. Revenirea economiei în V, o certitudine!”, a anunțat premierul Florin Cîţu printr-un mesaj postat, marţi, 16 februarie, pe Facebook.

Șeful Guvernului recunoaște că România a avut, pe ansamblul anului 2020, o scădere a PIB față de anul 2019, dar această scădere a fost mai mică decât estimau, pe parcursul anului trecut, analiștii occidentali.

„Cu toate acestea, s-a contractat cu doar 3,9%. Am luat cele mai bune măsuri din punct de vedere economic şi am spulberat toate estimările apocaliptice. Împreună am reuşit să redresăm economia şi să avem acest rezultat. România a performat în 2020 cu 5% mai bine decât estimările iniţiale şi în medie cu 2,5% mai bine decât toate estimările publicate de instituţiile internaţionale, CE, agenţiile de rating şi instituţiile financiare”, a explicat premierul Florin Cîţu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă