7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieRevoluţie în sistemul bancar. Deschiderea de conturi prin videoconferinţă

Revoluţie în sistemul bancar. Deschiderea de conturi prin videoconferinţă

Inedit în universul bancar, acest instrument le va permite viito­rilor clienţi ai băncii să primească un RIB (extras de iden­tifi­care bancară) şi un card fără a se deplasa. Rezervat cli­enţilor rezidenţi în Franţa, sistemul va putea fi utilizat în spe­cial de persoanele care nu şi-au deschis niciodată un cont în bancă.

Concret, clienţii vor trebui să încarce pe aplicaţia băncii două documente de identitate, un document care indică domiciliul şi unul care indică veniturile. După aceea, aceştia va trebui să se fotografieze.

„Este un selfie dinamic, adică o fotografie în trei dimensiuni care, după o verificare biometrică, atestă faptul că clientul este deţinătorul legitim al documentelor prezentate“, arată Mehdi Elhaoussine, din cadrul Idemia.

Urmează mai apoi o scurtă discuţie cu un consilier SocGen. Acesta trebuie să verifice din nou identitatea clien­tu­lui prin recunoaştere facială şi să-i explice acestuia oferta băncii.

„Datele biometrice nu sunt stocate nici de către Idemia, nici de bancă, este păstrat doar un scor de conformitate a datelor biometrice“, explică Elha.

Cu acest sistem, SocGen speră să concureze cu neobănci ca cea germană N26 care a popularizat deschiderea de conturi prin videoconferinţă.

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Se desumflă balonul Green Deal!

În România nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU