Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rezervele valutare administrate de BNR au crescut cu 1,66 miliarde euro în aprilie

Rezervele valutare administrate de BNR au crescut cu 1,66 miliarde euro în aprilie

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, joi, că rezervele valutare administrate de banca centrală erau, în 30 aprilie, de 33,69 miliarde euro, cu 1,66 miliarde euro mai mari faţă de cele înregistrate în 31 martie.

Rl online 0 comentarii

În martie, rezervele valutare administrate de BNR au scăzut cu 461 milioane euro, la 32,03 miliarde euro.

În aprilie, au fost intrări de 3,522 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv suma rezultată din emisiunile de euroobligaţiuni ale Ministerului Finanţelor Publice în valoare nominală de 3 miliarde euro) şi altele.

Totodată, au existat ieşiri de 1,862 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,82 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 aprilie au fost de 37,51 miliarde euro, faţă de 35,865 miliarde euro la 31 martie. 

Plăţile scadente în luna mai 2019 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 1,186 miliarde euro.

Comentarii

loading...