15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăEconomieRezervele valutare administrate de BNR au scăzut

Rezervele valutare administrate de BNR au scăzut

Scăderea a avut loc în contextul în care, în noiembrie, BNR a anunţat, de 4 ori consecutiv, noi niveluri record pentru euro. Cel mai mare nivel anunţat de BNR a fost 4.7808 lei, în data de 21 noiembrie.

Totodată, miercuri, 27 noiembrie, euro a crescut pe piaţa interbancară şi a depăşit nivelul de 4,8 lei, stabilind astfel un nou nivel record. Băncile comerciale vindeau euro atunci şi cu 4,9 lei.

”La 30 noiembrie 2019, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 33.817 milioane euro, faţă de 34.908 milioane euro la 31 octombrie 2019”; a anunţat BNR, luni.

În cursul lunii au avut loc intrări de 1,891 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv sumele rezultate din emisiunile de obligaţiuni pe piata internă în valoare nominală totală de 671 milioane euro), alimentarea contului Comisiei Europene şi altele.

Totodată, au fost ieşiri de 2,982 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută (inclusiv rambursarea emisiunii de obligaţiuni denominată în euro a Ministerului Finanţelor Publice, în sumă de 1,573 miliarde euro) şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone, informează News.ro. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4,411 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 noiembrie 2019 au fost de 38,228 miliarde euro, faţă de 39,400 miliarde euro la 31 octombrie 2019.

Plăţile scadente în luna decembrie 2019 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 151 milioane euro.

Cele mai citite

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...
Ultima oră
Pe aceeași temă