Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Rezervele valutare au scăzut cu 196 milioane euro în septembrie

Rezervele valutare au scăzut cu 196 milioane euro în septembrie

Rezervele valutare au scăzut cu 196 milioane euro în septembrie

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat că rezervele valutare administrate de banca centrală erau, în 30 septembrie, de 35,423 miliarde euro, cu 196 milioane euro mai mici decât în 31 august.

Rl online 0 comentarii

 ”La 30 septembrie 2019, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 35.423 milioane euro, faţă de 35.619 milioane euro la 31 august 2019”, se arată în comunicat.

În cursul lunii septembrie au avut loc intrări de 1,018 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice şi altele.

Totodată, au fost ieşiri de 1,214 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Nivelul rezervei de aur este la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4,54 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 septembrie au fost de 39,963 miliarde euro, faţă de 40,225 miliarde euro la 31 august.

Plăţile scadente în luna octombrie în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 264 milioane euro.

Comentarii

loading...