Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

ROBOR  a crescut din nou

ROBOR a crescut din nou

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobânda variabilă, a urcat cu 0,03 puncte procentuale faţă de valoarea de miercuri, până la 3,28% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

George Dumitrescu 0 comentarii

La începutul acestui an, indicele ROBOR la 3 luni era cotat la 2,99%, iar în perioada similară a anului trecut, respectiv 21 februarie 2018, indicele era 2,09% pe an.

Indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a crescut şi el cu 0,02 puncte procentuale, până la 3,41% pe an, iar ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale, s-a menţinut la 3,50% pe an.

De asemenea, indicele ROBOR la 12 luni a rămas la nivelul înregistrat joi, de 3,55%.

Comentarii

loading...