Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Roboții dezvoltați în România, susținuti de Start Up Nation, printre cei mai buni la nivel mondial

Roboții dezvoltați în România, susținuti de Start Up Nation, printre cei mai buni la nivel mondial

Rl online 0 comentarii

Luând pulsul companiilor care au accesat Start-Up Nation în 2017, Ștefan-Radu Oprea a vizitat câteva firme din diferite domenii de activitate care au reușit cu multă ambiție și cu efort susținut, să aibă un start bun.

Unul dintre domeniile de interes pentru Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat este digitalizarea, prin urmare atenția a fost îndreptatâ către firme din acest sector, care știm că excelează în România. Ministrul Oprea a vizitat compania Bucharest Promo Robots - primul Start-Up din România adresat pieței de roboți umanoizi de servicii. Acesta  oferă trei tipuri de servicii: închirierea roboților umanoizi de servicii pentru evenimente sau companii, realizarea de aplicații personalizate pentru roboți și distribuția în România a acestora. “Pentru noi programul Start-Up Nation a fost impulsul care ne-a convins să intrăm în acest nou domeniu complet neexplorat la noi în țară. Pe lângă finanțarea obținută am mai investit o parte din capitalul propriu, iar acum căutăm investiții private sau publice pentru a realiza propriul model de robot comercial. Vrem să trecem dincolo de outsourcing și integrare la inovare și produs propriu, pentru că acesta este viitorul și vrem ca, cel puțin o firmă din România, să fie printre jucătorii de la nivel mondial.“ – Ana-Maria Stancu, CEO Bucharest Promo Robots.

Antreprenorii și-au manifestat interesul pentru  programe noi de finanțare, care să le dezvolte activitatea. „Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat lansează, în perioada următoare, programe noi de finanțare precum microindustrializarea  cu o alocație de 450 000 lei nerambursabilă, cofinanțare 10% și programul de creștere a serviciilor de piață și a capacității comerciale – 250 000 lei alocație financiară nerambursabilă, 10% cofinanțare. Imediat după sărbători vom pune în dezbatere publică programele. Suntem și cu Bursa de Valori București (BVB) într-un proiect de promovare în țară pentru a explica antreprenorilor cum se pot finanța de pe piața secundară AERO. Aceste proiecte pot fi o soluție pentru firmele care au plecat prin Star Up Nation. Nevoia de finanțare este clară, evidentă.” – a precizat ministrul Oprea.

 

Comentarii

loading...