Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

România a înregistrat un deficit de încasare a TVA de 36%, primul loc în UE

România a înregistrat un deficit de încasare a TVA de 36%, primul loc în UE

România a înregistrat cel mai mare deficit de încasare a TVA la nivel naţional, 36% din veniturile din TVA preconizate nefiind încasate în 2017, ţara fiind pe primul loc din Uniunea Europeană (UE) a anunţat, joi, Comisia Europeană (CE).

Rl online 0 comentarii

România (36%) este urmată de Grecia (34%) şi Lituania (25%). Cele mai mici deficite sunt în Suedia, Luxemburg şi Cipru, unde veniturile din TVA sunt deficitare în medie cu doar 1%. În termeni absoluţi, cel mai mare deficit de încasare a TVA, de 33,5 de miliarde euro, a fost înregistrat în Italia.

În termeni nominali, deficitul de încasare a TVA a scăzut în 2017 cu 8 miliarde euro, până la 137,5 de miliarde euro, o valoare similară cu scăderea din 2016, de 7,8 miliarde euro.

Deficitul de încasare a TVA în 2017 reprezintă 11,2 % din totalul veniturilor din TVA în UE, comparativ cu 12,2 % pentru anul precedent, iar această tendinţă de scădere poate fi observată pentru al cincilea an consecutiv, potrivit CE.

Conform datelor prezentate în raport, ţările din UE au pierdut 137,5 de miliarde de euro în 2017, prin neîncasarea unor venituri reprezentând taxă pe valoarea adăugată (TVA).

”Acest deficit important de încasare a TVA evidenţiază din nou necesitatea unei reforme cuprinzătoare a normelor UE în materie de TVA, astfel cum a fost propusă în 2017 de către Comisie, precum şi necesitatea unei cooperări sporite între statele membre pentru a combate fraudele în materie de TVA şi pentru a face ca normele să funcţioneze pentru întreprinderile şi comercianţii care respectă legislaţia”, se arată în comunicat.

 

Comentarii

loading...