Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

România, cea mai mare scădere din UE la lucrările de construcţii

România, cea mai mare scădere din UE la lucrările de construcţii

România a înregistrat în martie cel mai semnificativ declin din Uniunea Europeană la lucrările de construcţii, comparativ cu perioada similară din 2017, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Andrei Tudor Dumitru 0 comentarii

În martie, lucrările de construcţii au înregistrat o creştere de 0,8% în zona euro şi un declin de 1,3% în UE. Cele mai mari creşteri anuale ale lucrărilor de construcţii s-au înregistrat în Polonia (18,8%), Spania (17,1%) şi Slovacia (4,9%), iar cele mai semnificative scăderi în România (minus 10,8%), Marea Britanie (minus 8,1%) şi Franţa (minus 2,5%).

În martie, comparativ cu luna precedentă, lucrările de construcţii au scăzut cu 0,3% în zona euro şi cu 0,9% în Uniunea Europeană.

Cel mai semnificativ avans lunar al lucrărilor de construcţii s-a înregistrat în Spania (3,1%), Slovacia (2,3%) şi Belgia (1,1%), iar cele mai mari scăderi au fost raportate în Ungaria (minus 10,3%), România (minus 9,2%) şi Franţa (minus 2,6%).

Comentarii

loading...