Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

Foto: Mihai Diac

România își poate obține peste o treime din energie din surse regenerabile

România poate și trebuie să-și crească ținta de asigurare a energiei din surse regenerabile la cel puțin 34 la sută pentru anul 2030, consideră organizația patronală PATRES, a producătorilor de energie din surse regenerabile.

Mihai Diac 0 comentarii

Raportul semnat de comisarul european pentru politici climatice şi energie, Miguel Arias Cańete, raport transmis tuturor țărilor din UE, precizează că România trebuie să crească substanțial ținta de energie din surse regenerabile, până la cel puțin 34 la sută în anul 2030.

"La recomandarea Comisiei Europene, România, prin Ministerul Energiei, trebuie să-și revizuiască Planul Național Integrat Energie și Schimbări Climatice"  (PNIESC), subliniază, în acest context, un comunicat al organizației PATRES.

"Comisia Europeană va recomanda României, cel mai probabil, revizuirea Strategiei Energetice și a PNIESC în așa fel încât să se obțină o cotă de cel puțin 32% sau un procent mai mare. Ca țară membră a UE, trebuie să ne achităm de obligațiile comune, lucru pe care guvernanții noștri îl știu prea bine", anticipase PATRES, încă din decembrie 2018.

Recomandarea adresată României, în iunie 2019, de comisarul european Miguel Arias Cańete, intervine după ce Ministerul Energiei a propus, în PNIESC, să se asigure doar 27,9% din consumul de energie al anului 2030 din surse regenerabile. Aceasta ar fi fost "o țintă cu mult mai redusă decât obiectivul stabilit la nivelul Uniunii Europene, de 32 la sută", explică PATRES.

"În accepțiunea noastră, România ar trebui să țintească o cotă de cel putin 35%, având în vedere abundența resursei regenerabile pe teritoriul țării noastre", consideră membrii acestei organizații.

PATRES este o organizație patronală care reprezintă interesele a 110 producători de energie din surse regenerabile, cu putere instalată totală de aproximativ 1.800 MW și cu investiții în sectorul energetic de aproximativ 2,7 miliarde de euro.

Comentarii

loading...