Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

România, locul trei în UE la creşterea comerţului cu amănuntul, în ianuarie

România, locul trei în UE la creşterea comerţului cu amănuntul, în ianuarie

Slovenia, Irlanda şi România au înregistrat în ianuarie 2018 cel mai semnificativ avans din Uniunea Europeană al comerţului cu amănuntul, comparativ cu perioada similară din 2018, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Rl online 0 comentarii

În zona euro, comerţul cu amănuntul a crescut cu 2,2% în ritm anual, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat un avans de 2,5%. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de combustibili au urcat cu 4,4%, cele de alimente, băuturi şi ţigări s-au majorat cu 2,4%, în timp ce vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 2,3%

În ianuarie, cele mai mari creşteri anuale au fost raportate în Slovenia (11%), Irlanda (8,1%), România (6,7%), singurele scăderi fiind în Finlanda (minus 1,3%) şi Danemarca (minus 0,3%).

În ianuarie, comparativ cu luna precedentă, comerţul cu amănuntul a crescut cu 1,3% în zona euro şi cu 1,1% în UE 28, după ce în decembrie s-a înregistrat un declin de 1,4% în zona euro şi de 1,3% în Uniunea Europeană. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 1,5%, cele de combustibili cu 1,2%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au crescut cu 0,8%.

Cele mai mari creşteri lunare au fost înregistrate în Germania şi Malta (ambele cu 3,3%), Estonia şi România (ambele cu 1,9%), scăderi fiind înregistrate în Finlanda (minus 2,1%), Slovenia (minus 1%), Danemarca şi Austria (ambele cu minus 0,7%) şi Belgia (minus 0,4%).

Comentarii

loading...