13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieRomânia mizează pe Germania în domeniul afacerilor și strânge relațiile cu landul...

România mizează pe Germania în domeniul afacerilor și strânge relațiile cu landul Hessa

Ștefan Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, se află, azi și mâine, într-o vizită oficială în landul Hessa din Germania, pentru a semna ”Declarația comună de intenție privind Comisia mixtă Guvernamentală România-Landul Hessa”, care trebuie să contribuie decisiv la o dezvoltare mult mai intensă atât a relațiilor bilaterale, cât și a afacerilor dintre cele două părți.

Partenerii de dialog ai ministrului Ștefan Radu Oprea sunt Președintele Parlamentului Landului Hessa, Norbet Kartman, Lucia Pattrich, ministru de stat pentru afaceri federale si europene, împuternicit al landului, și Mark Weinmeister, secretar de stat pentru afaceri europene.

De asemenea, ministrul se va întâlni și cu oameni de afaceri germani sau reprezentanți ai acestora, cum ar fi liderii Camerei de Comerț și Industrie din Frankfurt am Main, managerii Commerzbank și Deutsche Bank AG, precum și reprezentanții Camerei Meșteșugarilor din Wiesbaden.

Germania este principalul partener comercial al României, cu schimburi bilaterale ce depășesc 30 de miliarde euro anul acesta și cu o pondere de 23% din exporturile noastre, iar între investitorii străini ocupă locul 3. ”Dacă ținem cont de importanța Germaniei pentru economia românească și pentru locul nostru european, miza pe landul Hessa este logică și, mai ales, necesară pentru că acest land, din păcate, are o pondere de numai 5%, în schimburile comerciale, în condițiile în care este a doua regiune comercială a Germaniei”, a declarat ministrul Ștefan Radu Oprea.

Amintim că landul Hessa, situat în mijlocul Germaniei, are capitala la Frankfurt am Main, orașul cu cel mai mare aeroport din Germania, fiind tototdată reședința Opel și cea mai industrializată zonă a Germaniei, după Bavaria.

Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă