20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieRomânia - model european pentru tratamentul oferit străinilor. Refugiații primesc bani pe...

România – model european pentru tratamentul oferit străinilor. Refugiații primesc bani pe card

Misiunea din România a Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) a pus la punct un sistem de plată pe carduri a sumelor de bani acordate refugiaților, pentru a se întreține.

Cardurile sunt de tip Mastercard și sunt preplătite. Cu alte cuvinte, ele sunt încărcate cu o anumită sumă de bani, în lei, și sunt înmânate apoi beneficiarilor. După ce suma de bani este consumată, nici OIM nici autoritățile române nu mai virează bani pe aceste carduri, dar străinii le pot folosi în continuare, cu condiția să și le reîncarce singuri.

Pe aceste carduri nu apare numele beneficiarului dar apare un număr pe baza căruia se poate verifica, de către autoritățile statului, cui a fost atribuit. De asemenea, autoritățile pot verifica ce tipuri de produse sau servicii au fost plătite cu acest card.

Sistemul de carduri preplătite este aplicat în cazul străinilor, de către OIM România, încă de acum doi ani. România este prima țară în care s-a introdus acest sistem. El urmează a fi aplicat, pe baza experienței României, în Germania, iar ulterior în Lituania și în Portugalia, a anunțat Mircea Mocanu, șeful Misiunii din București a OIM.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă