Foto: Arhivă

Foto: Arhivă

România susține activitatea Centrului pentru combaterea amenințărilor hibride din Finlanda

Președintele Iohannis a aprobat plata cotizației României la bugetul Centrului European de Excelență pentru Combaterea Amenințărilor Hibride de la Helsinki.

Mihai Diac 0 comentarii

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul referitor la plata de către România a cotizației sale la bugetul Centrului European de Excelență pentru Combaterea Amenințărilor Hibride de la Helsinki - European Center of Excellence for Countering Hybrid Threats (Hybrid CoE).

Decretul semnat de șeful statului se referă la "promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 4/2020 privind aprobarea cotizației anuale a României la bugetul Centrului European de Excelență pentru Combaterea Amenințărilor Hibride de la Helsinki - European Center of Excellence for Countering Hybrid Threats - Hybrid CoE", precizează un comunicat de presă transmis, joi, 18 martie 2021, de Administrația Prezidențială.

Ordonanța 4 / 2020, emisă de Guvernul Orban, este cea care a aprobat "plata cotizației anuale în valoare de 60.000 euro pentru anul 2019, precum și plata cotizației anuale pentru anii următori, pe întreaga durată a participării României la activitatea Centrului European de Excelență pentru Combaterea Amenințărilor Hibride de la Helsinki".

Centrul de la Helsinki a fost inaugurat în octombrie 2017, în prezența secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg.

Comentarii

loading...