Românii din diaspora, obligaţi să justifice sumele de peste 1.000 euro trimise în ţară

Românii din diaspora, obligaţi să justifice sumele de peste 1.000 euro trimise în ţară

Senatorul PNL Florin Cîţu susţine că Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor are un proiect prin care românii vor fi obligaţi să justifice cu documente sumele trimise în ţară mai mari de 1.000 de euro, altfel riscând sancțiuni uriașe, de până la 150.000 lei.

Rl online 0 comentarii

„În acest moment, la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor există un proiect de lege care te afectează direct pe tine. De acum încolo, dacă trimiţi bani în România, orice sumă peste 1.000 de euro trebuie justificată cu documente, de tine sau de cei care primesc bani. În caz contrar, Liviu Dragnea, gaşca lui din Teleorman şi instituţiile pe care le patronează îţi vor confisca aceşti bani. Sfatul meu este să fii foarte atent ce faci de acum încolo, cum trimiţi bani în ţară sau dacă mai trimiţi bani în ţară. Şi ai grijă, anunţă-i şi pe cei de acasă şi anunţă pe toţi românii,  să ştie şi ei ce li se pregăteşte în ţară”, a spus Florin Cîţu, într-o postare video de pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Mediafax, proiectul de lege din 31 ianuarie publicat pe site-ul ONPCSB, revede, la capitolul III - Obligaţii de raportare, Secţiunea 2 - Raportarea tranzacţiilor care nu prezintă indicatori de suspiciune, art. 7 (5), următoarele : „Pentru activitatea de remitere de bani, entităţile raportoare transmit Oficiului rapoarte privind transferurile de fonduri a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 1.000 euro”.

De asemenea, este prevăzută şi o perioadă de maximum trei zile lucrătoare de la momentul în care persoanele fizice au efectuat tranzacţia, în care acestea să raporteze informaţii la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Proiectul de lege prevede şi sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor de raportare cu amenzi între 25.000 şi 150.000 lei.

Comentarii

loading...