Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Românii din străinătate au trimis acasă 2,7 miliarde de euro

Românii din străinătate au trimis acasă 2,7 miliarde de euro

România este a doua țară din UE în privința banilor primiți din străinătate, relevă un raport Eurostat difuzat la data de 12 noiembrie 2019.

Mihai Diac 0 comentarii

Raportul Eurostat datat 12 noiembrie 2019 se referă la situația banilor trimiși, în țările membre UE, pe parcursul anului 2018.

Potrivit acestui raport, în România a intrat, sub formă de "transferuri personale", în anul 2018, suma totală de 2714 milioane de euro (peste 2,7 miliarde de euro).

România ar fi, astfel, pe locul al doilea în UE în privința banilor transferați în țară de persoane fizice aflate în străinătate. În anul 2018, la care se referă ultimul raport al Eurostat, pe primul loc în UE, din acest punct de vedere, s-a aflat Portugalia, care a primit suma totală de 3071 milioane de euro (peste trei miliarde de euro).

După Portugalia și România, pe următoarele locuri, ca sume totale primite din străinătate, se află Polonia, Croația și Bulgaria.

În cazul României, 89 la sută dintre banii trimiși în țară de persoane fizice au provenit din alte țări membre UE.

Comentarii

loading...