Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Românii îşi rezervă deja biletele pentru vacanţele ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi Revelion

Românii îşi rezervă deja biletele pentru vacanţele ocazionate de sărbătorile de Crăciun şi Revelion

Mulţi români, dar mai puţini decât în anii trecuţi, spun unele voci, sunt în prezent în timpul concediului estival, dar ei se gândesc deja la viitor.

Florin Budescu 0 comentarii

Revelionul 2020 e în vizorul lor. Cererile pentru vacanţele de iarnă au crescut cu 15% faţă de anul trecut. Muşterii timpurii care apar acum pariază pe destinaţii ca Statele Unite, Caraibe, Mauritius, Maldive, Kenya şi Thailanda. Un sejur la plajă într-o destinaţie exotică poate depăşi 5.000 de euro.  “Deşi ne aflăm în plin sezon estival, clienţii noştri au început să ne transmită solicitări pentru a-şi achiziţiona vacanţa de Revelion”, spune reprezentantul unei agenţii de turism.

Românii ştiu deja că Revelionul e o perioadă în care concurenţa pe locul de cazare e mare, iar disponibilitatea locurilor pentru zboruri foarte redusă, aşa că au învătat să-şi achizioneze pachetele turistice din timp. “Observăm o creştere a cererilor, comparativ cu anul trecut, de 15%. Sfatul meu, pentru cei care nu s-au hotărât încă, este să contacteze agenţiile, pentru a avea vacanţa planificată până în cel mai mic detaliu”, a declarat managerul din turism.

“Achiziţionând de acum vacanţa de Revelion, turiştii au posibilitatea să aleagă dintr-o paletă foarte vastă de oferte. Cu cât ne apropiem mai mult de plecare, disponibilitatea este mai scăzută, iar tarifele mai ridicate”, spune reprezentantul agenţiei de turism citate.

Bugete consistente

Bugetul mediu, pentru o familie tipică din România, în cazul unui Revelion în aceste destinaţii exotice, variază în funcţie de durata contractării făcute, numărul de persoane care ocupă şi categoria hotelului. Astfel, pentru un sejur la plajă, în Thailanda, cu mic-dejun inclus, tariful este de aproximativ 5.000 de euro. Pentru o vacanţă în Statele Unite, fără mesele incluse în tarif, o familie poate plăti aproximativ 7.000 de euro. În Mauritius, bugetul aproximativ, pentru o familie cu un copil, în regim all inclusive, este de 10.000 de euro. În Mexic, aceeaşi vacanţă all Inclusive ajunge la 9.500 de euro, pe când în Kenya ajunge la 7.500 de euro pentru o familie tipică. Evident, atunci când îţi faci calculele pentru bugetul de care ai nevoie, trebuie să ţii cont şi cât te costă mâncarea, dar şi că nu te duci în concediu ca să stai cu zgârciul în buzunar.

Comentarii

loading...