Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Românii s-au împrumutat mai mult la bănci

Românii s-au împrumutat mai mult la bănci

Creditele acordate populaţiei şi firmelor au crescut cu 6,1% în luna martie faţă de aceeaşi lună a anului trecut, la 236,68 miliarde lei (50,9 miliarde euro), susţinută în special de creditele în lei acordate populaţiei, arată datele Băncii Naţionale a României (BNR).

Rl online 0 comentarii

Împrumuturile în lei către populaţie au crescut în martie cu 23,3% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, la 84,33 miliarde lei.

 Creditele în lei acordate firmelor au crescut cu 7,8%, faţă de martie 2017, la 66,3 miliarde lei.

În total, creditarea în lei a crescut în martie 2018 cu 15,9% faţă de martie 2017, până la 150,63 miliarde lei.

 Pe partea în valută, împrumuturile acordate populaţiei s-au contractat cu 11,3% - la valoarea echivalată în lei - în martie 2018 faţă de martie 2017, până la echivalentul în lei a 40,55 miliarde lei.

 Creditele în valută acordate companiilor au scăzut cu 4,1%, până la echivalentul a 45,5 miliarde lei.

 Faţă de luna februarie, creditarea, atât în lei cât şi în valută, a crescut în martie cu 1,4%.

 

Citește totul despre:

#credite #creditare

Comentarii

loading...