16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieRomânii sunt din ce în mai interesați de calitatea apei pe care...

Românii sunt din ce în mai interesați de calitatea apei pe care o consumă

“Românii sunt din ce în mai interesați de calitatea apei pe care o consumă. Marketingul nu mai face neapărat diferența pe piața apei, iar asta este un lucru îmbucurător, pentru că primează calitatea apei pe care o bem și nu alte considerente. Pe scurt, trebuie să știm ce bem, nu neapărat ce brand consumăm”, a declarat Daciana Siderache, director general Apa Calipso.

Daciana Siderache

Unul dintre cei mai importanți parametri ai apei este pH-ul, care indică aciditatea sau bazicitatea unei substanțe. pH-ul apei Calipso de 8,2  este potrivit pentru reducerea nivelului de aciditate din corp, nivel pe care îl creștem consumând alimente precum carne, cafea, lapte, zahăr sau multe alte alimente care se găsesc în orice gospodărie.

Un alt criteriu important este reziduul sec. Acesta reprezintă cantitatea de săruri minerale care rămâne în urma procesului de fierbere la 180 grade Celsius. Apa pe care o consumăm zilnic trebuie să conțină obligatoriu sub 500 mg/l de reziduu sec, pentru a nu dăuna organismului. În ceea ce priveşte Apa de izvor Calipso, nivelul de nitriți se situează sub capacitatea de detecție a aparatelor de laborator.

“Este foarte important ca oamenii să știe ce înseamnă toate aceste informații și cât de mult le pot influența sănătatea și starea generală de bine. De aceea ne-am dorit să facem o campanie de conștientizare, “pH-ul corpului tău”, în care am implicat oameni din toată țara. Am vrut să facem cunoscută problema acidității din organism, care determină degradarea sănătății, în contrast cu un pH alcalin, care menține corpul sănătos și puternic”, declară George Ristea, director comercial Apa Calipso.

 Apa Calipso crește cu peste 10 procente la 9 luni

Producătorul apei de izvor naturale Calipso a înregistrat, în primele 9 luni ale anului, o creștere a CA cu peste 10 procente față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Creșterea din aceste luni vine pe fondul investițiilor de peste 10 milioane de euro din ultimii doi ani, în echipamente, tehnologii și sisteme certificate internațional. Am urmărit atât modernizarea capacității de producție, cât și extinderea rețelei de distribuție a apei noastre de izvor. Anul acesta, ne-am extins portofoliul de produse, lansând pe piață produsele la 0,5 litri, distribuite în magazinele tradiționale și preponderent în magazinele din comerțul modern. Am pus accent și pe reducerea amprentei de carbon și am investit în tehnologii noi de ambalare care reduc consumul de plastic cu 60 de tone anual”, declară Daciana Siderache.

Cele mai citite

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă