15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieRomânii vor de la Moş Crăciun sănătate, putere de muncă şi un...

Românii vor de la Moş Crăciun sănătate, putere de muncă şi un job nou

La polul opus, doar 14% simt că a fost un an mai calm și mai liniștit, care le-a adus echilibrul necesar între viața personală și job. Alți 13% s-au bucurat de un an mai bun, care le-a adus mai multe satisfacții, în timp ce pentru doi din zece angajați 2019 a fost la fel ca anul precedent, fără schimbări semnificative, arată un sondaj BestJobs.

Un sfert dintre respondenți afirmă că și-ar fi dorit să schimbe angajatorul, iar doi din zece își propuseseră să obțină o majorare salarială. 14,3% nu au reușit să-și schimbe domeniul de activitate, iar 13% nu au avansat pe o poziție superioară, cum ar fi vrut.

Totuși, doi din 10 au reușit să avanseze pe o poziție superioară în aceeași companie sau alta. 13,7% au schimbat complet angajatorul și domeniul de activitate. Jumătate au rămas pe aceeași funcție ca anul trecut, la același angajator.

Salarial, 2019 nu a fost prea productiv, crede o bună parte dintre angajați. O treime afirmă că salariul lor a stagnat, pentru unul din zece a scăzut cu până la 25%. 17,2% spun că au primit o majorare salarială de până la 5%, iar 11,4% au una de cel mult 10%. 16,6% au beneficiat de un salariu mai mare cu până la 20%, iar unul din zece a obținut o majorare de peste 20%.

 

Generaţia Z influenţează sondajul

Se observă mentalitatea generaţiei Z. 47% dintre respondenți sunt mulțumiți de evoluția câștigului salarial, 10,3% foarte mulțumiți, fiindcă a reflectat corect performanța lor. 26% sunt nemulțumiți și consideră că meritau mai mult, iar 16,7% sunt foarte nemulțumiți.

Unul din patru angajați i-ar cere lui Moş Crăciun mai multă sănătate și putere de muncă. Aproape tot atâția și-ar dori un nou job, în alt domeniu. 14% i-ar cere Moșului mai mult timp liber și echilibru între viața profesională și cea personală, 11% avansare în carieră, 10% să devină antreprenori/freelanceri, 7,9% mai puțin stres la locul de muncă, iar aproape 6% un șef mai bun și o echipă mai unită.

Sărbătorile de Crăciun din acest an nu se anunță a fi mai bogate, fiindcă doar 16,6% dintre respondenți vor aloca mai mulți bani, în acest an, pentru cadourile de sărbători.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă