Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Romgaz începe plata dividendelor suplimentare

Romgaz începe plata dividendelor suplimentare

Romgaz va plăti acţionarilor dividende suplimentare în valoare de 1,86 lei pe acţiune, începând cu data de 28 decembrie 2018, potrivit unui comunicat remis către Bursa de Valori Bucureşti.

George Dumitrescu 0 comentarii

În total, valoarea dividendelor suplimentare se ridică la 716 milioane de lei, iar distribuirea acestora a fost aprobată în Adunarea Generală a Acţionarilor care a avut loc joi, 6 decembrie.

Valoarea dividendului brut este 1,86 lei/acţiune, impozitul pe dividende aferent fiind reţinut la sursă în cota prevăzută de lege. Conform prevederilor Codului Fiscal, cota standard de impozitare a dividendelor este 5%.

"Plata dividendelor suplimentare 2018 este supusă prevederilor generale în materia prescripţiei, fiind prescriptibilă în termen de 3 (trei) ani de la data începerii plăţii. Ultima zi de plată a dividendelor suplimentare 2018 este 28 decembrie 2021", se mai arată în comunicatul Romgaz.

Ministerul Energiei, acţionarul majoritar al Romgaz, a solicitat, printr-o adresă datată 13 noiembrie, distribuirea de dividende suplimentare în valoare de 716 milioane de lei (1,86 lei/acţiune).

Aceasta deşi, pe 4 noiembrie, Consiliul de Administraţie al Romgaz aprobase distribuirea unor dividende suplimentare în valoare totală de de 501 milioane de lei (1,30 lei/acţiune).

Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 70% din acţiunile companiei, iar restul titlurilor sunt tranzacţionate la bursă.

Ministerul Energiei a solicitat şi altor companii din subordine acordarea de dividende suplimentare. Este vorba despre Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi SAPE.

Totodată, Transgaz şi Transelectrica, din subordinea Ministerului Economiei, au propus în AGA acordarea de dividende suplimentare, la solicitarea ministerului.

Comentarii

loading...