Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

RORETAIL anunță posibile proteste

RORETAIL anunță posibile proteste

În perioada iulie-septembrie procentele de scădere a volumului vânzărilor retailului nealimentar faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut au fost de până la 75%.

Ioana Roșu 0 comentarii

Organizaţia Patronală a Retailerilor din România anunță proteste din cauza situației dificile a magazinelor din retailul nealimentar.

 

”Situaţia magazinelor din retailul nealimentar continuă să fie una extrem de dificilă în condiţiile în care măsurile de sprijin anunţate de autorităţi întârzie să apară sau exclud activităţile companiilor active în industrie”, anunţă Organizaţia Patronală a Retailerilor din România, RORETAIL.

Chiar și după patru de luni de la deschiderea centrelor comenciale situația se previntă a fi tot atat de dificilă.

”În perioada iulie-septembrie procentele de scădere a volumului vânzărilor retailului nealimentar faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut au fost de până la 75%, cu o medie a scăderilor între 35% şi 45%. Scăderea de trafic din lunile iulie-septembrie a fost şi ea de până la 60%, cu vârfuri chiar şi de 75%, media situându-se în intervalul unor scăderi de 35%-50%, faţă de acelaşi interval din 2019”, spun reprezentanţii organiaţiei.

 În contextul în care traficul în magazinele din retailul nealimentar HoReCa din centrele comerciale înregistrează scăderi şi mai accentuate, lipsa oricărui sprijin imediat din partea autorităţilor va conduce la închiderea definitivă a numeroase companii din domeniu, multe dintre ele branduri şi producători români, şi la pierderea a zeci de mii de locuri de muncă.

”În cazul în care nu vom regăsi în autorităţile române un partener de încredere pentru a salva industria de retail nealimentar si HoReCa din centrele comerciale, membrii RoRetail vor fi nevoiţi să apeleze ca soluţie de ultim resort la diferite forme de protest public”, adaugă ei.

Citește totul despre:

#35% #45% #roretail

Comentarii

loading...