Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Asociațiile internaționale de ecologie se implică în scandalul exploatărilor de la Roșia Montană.

Asociațiile internaționale de ecologie se implică în scandalul exploatărilor de la Roșia Montană.

Roşia Montană: Ecologiști internaționali au prezentat alternative pentru exploatare

Asociațiile internaționale de ecologie se implică în scandalul exploatărilor de la Roșia Montană. Mariana Gomez Soto, coordonatorul unei mișcări globale împotriva mineritului, a fost la Cluj si a stat de vorbă cu cei interesați de efectele mineritului.

Florin Budescu 0 comentarii

Mariana Gomez Soto reprezintă rețeaua internațională „Da pentru Viață, Nu Petru minerit". Trăiește în Columbia, unde 200 de proiecte de exploatare a aurului așteaptă să fie aprobate, relatează Ştirile TVR.

La întâlnire au participat reprezentanții campaniei Salvați Roșia Montană și locuitorii comunei din Alba unde a început controversatul proiect de extragere a aurului.

Roşia Montană, proiect suspendat

În acest moment, lucrările sunt suspendate, iar între statul român și Gabriel Resources există un proces de arbitraj internațional. Compania canadiană cere statului român despăgubiri de peste patru miliarde de lei drept compensații pentru pierderile pe care susține că le-a suferit în urma nedemarării proiectului exploatării aurifere. Firma nu a obținut avizul de mediu pentru folosirea cianurii în procesul tehnologic.

Ecologista columbiană consideră că există alternative la promisiunile companiilor.

"Acesta este strategia companiilor să spună că oamenii care refuză mineritul refuză dezvoltarea și că vor fi săraci pentru totdeauna. Nu este adevărat! Noi am lucrat cu comunitățile locale pentru a întări economia locală bazată pe potențialul real al zonei, pe produse locale obținute în mod sustenabil din agricultură responsabilă" – Mariana Gomez.

Comentarii

loading...