7.2 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăEconomieCum vor companiile aeriene să stoarcă mai mulți bani de la pasageri

Cum vor companiile aeriene să stoarcă mai mulți bani de la pasageri

Compania își va revizui din nou politica de bagaje, la numai șase luni de la ultimele modificări operate în această privință. Vor fi impuse noi reguli, după ce s-a constatat că numărul pasagerilor ale căror bagaje trebuie verificate la poarta de îmbarcare a crescut semnificativ. Potrivit reprezentanților operatorului aerian, noile modificări vor fi operate pentru a se evita întârzierile la îmbarcare și debarcare.

Schimbări din 13 iunie

Amendamentele la normele privind bagajul de mână nu sunt singurele modificări pe care compania aeriană intenționează să le facă în acest an. Începând cu data de 13 iunie, pasagerii care nu plătesc pentru a-și rezerva locul vor avea la dispoziție doar 48 de ore pentru a face check-in online, mai puțin cu patru zile față de prevederile anterioare.

Ryanair a introdus unele schimbări în politica de bagaje și în ianuarie 2018. Astfel, pasagerii pot aduce în continuare două bagaje de mână la bord, însă bagajul mai mare este pus „în așteptare“ în cazul în care clienții nu au plătit pentru îmbarcare prioritară. “Sperăm că toți clienții noștri se vor bucura de aceste reguli noi privind bagajele, care se concentrează în jurul comisioanelor mai mici aferente acestora, dar și spațiilor mai mari de depozitare în aeronave”, a afirmat Kenny Jacobs, directorul de marketing al companiei Ryanair, la începutul anului.

Pe de altă parte, directorul financiar al companiei Ryanair, Neil Sorahan, a declarat: “Am văzut un copil de doi ani care trăgea după el un bagaj pe roți. Asta arată că unii oameni încearcă să profite. Suntem foarte generoși cu alocarea noastră pentru bagajele de cabină. Dacă toată lumea o respectă, nu există nici o problemă. În caz contrar, vom schimba politica de bagaje”. Sorahan a adăugat că schimbările operate în ianuarie au îmbunătățit procesul de îmbarcare și au avut un impact pozitiv asupra performanței companiei în ceea ce privește timpii de zbor, aspect asupra căruia Ryanair s-a concentrat foarte mult anul trecut.

Totuși, din cauza creșterii numărului de bagaje care trebuie verificate la porțile de îmbarcare, regulile sunt pe cale de a fi schimbate din nou, a anunțat managerul general al companiei, Michael O’Leary.

Ryanair își face strategie de Brexit

„Creșterea numărului de bagaje verificate la poarta de îmbarcare creează o problemă de manevare, în special în perioadele de vârf. Există multe zboruri în care trebuie să punem acum 100-120 de bagaje gratuite în așteptare. Dacă situația continuă, trebuie să facem niște schimbări”, a spus O’Leary.

Recent, managerul general al Ryanair a anunțat și planurile privind eliminarea consumabilelor din plastic de la bordul aeronavelor în următorii cinci ani, notează The Independent. Totodată, el a vorbit și despre planurile  companiei Ryanair pentru perioada de după ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

„Rămânem precauți cu privire la Brexit. Da, există o înțelegere de separare (n.r. – între UK și UE) până în decembrie 2020, dar noi trebuie să punem în aplicare măsuri de protecție pentru acționarii noștri și pentru afacerea noastră în cazul unui Brexit dificil”, a spus O’Leary. 

Cele mai citite

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...

În atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene rușii au cheltuit sute de milioane de dolari

În atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina ruşii au schimbat tactica, explică analiştii militari, potrivit tvrinfo.ro. Trimit asupra unei ţinte sute de rachete şi drone...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă