14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieRyanair va taxa bagajele de mână cu 10 euro

Ryanair va taxa bagajele de mână cu 10 euro

La numai câteva luni după ce a operat modificări cu privire la politica de bagaje, Ryanair a decis să facă noi schimbări care nu vor fi deloc în avantajul pasagerilor, după cum pretinde compania. Astfel, valiza de cabină, acel bagaj cu dimensiuni standard şi cu greutate maximă de 10 kg, care intra în costul biletului de avion, va fi taxat suplimentar din noiembrie cu 10 euro. Pentru a justifica această taxare suplimentară, Ryanair vine cu aceeaşi explicaţie răsuflată pe care o prezintă de fiecare dată când restricţionează drepturile pasagerilor. Potrivit oficialilor companiei, taxarea bagajelor de bord va accelera procedurile de îmbarcare şi va reduce întârzierile (!). Nu se explică de ce aceleaşi bagaje, taxate suplimentar, devin mai uşor şi mai rapid de procesat decât până acum. Este limpede că toate politicile Ryanair de îmbunătăţire a serviciilor au, de fapt, un singur scop: creşterea profiturilor cu orice preţ. 

 

O „concesie“:  Poşeta poate să fie puţin mai mare 

Aşadar, din noiembrie, Ryanair nu va mai permite pasagerilor să ia la bord acea valiză mică dacă nu plătesc scump pentru ea. Pasagerii vor avea totuşi permisiunea (n.r. – nu se ştie pentru cât timp) de a aduce aşa-zis gratuit în avion geanta personală (poşetă, borsetă sau alt tip de bagaj) care, în mod obligatoriu, trebuie să aibă o dimensiune care să îi permită să intre sub scaunul pasagerului din faţă.

În acest caz, operatorul aerian susţine că a fost mărită dimensiunea pentru bagajul mic de mână permis la bord, cu peste 40%, de la 35 x 20 x 20 cm la 40 x 20 x 25 cm. „Aproape că am dublat dimensiunea pentru măsurătorul nostru de bagaje mici de la 35 x 20 x 20cm la 42 x 20 x 30 cm pentru a permite bagaje de mână care sunt considerabil mai mari (25%) decât dimensiunile permise pentru bagajul mic”, a precizat Ryanair, într-un comunicat.

Totodată, compania va face mici concesii şi pentru pasagerii care plătesc suplimentar o taxă de îmbarcare de minimum 6 euro pe zbor. Aceştia vor putea aduce, pe lângă geanta personală, un bagaj mic la bord. Cu alte cuvinte, absolut nimeni nu va mai scăpa de taxa suplimentară, fie că se va numi taxă pentru bagajul de bord sau taxă de îmbarcare care include şi bagajul de bord. Mai mult, cei care vor aduce valize mici, dar care nu se vor încadra în fosta mărime standard pentru cabină, vor fi taxaţi cu 25 de euro pentru un bagaj.

De precizat că în spaţiile destinate bagajelor din avioanele Boeing 737 aflate în flota companiei Ryanair încap aproximativ 100 de valize mici. 

 

Conflicte grave cu personalul navigant 

Ryanair se confruntă de aproape doi ani cu nenumărate greve ale piloţilor nemulţumiţi de condiţiile de muncă şi de salarii. Sunt anunţate deja mai multe greve şi în luna august, în Irlanda şi Suedia. Directorul general al Ryanair, Michael O’Leary, a anunţat că, în cazul în care grevele vor continua, piloţii ar putea fi daţi afară. “Dacă aceste greve inutile vor continua să dăuneze încrederii clienţilor, precum şi randamentelor pe anumite pieţe din anumite ţări, atunci va trebui să revizuim programul nostru de iarnă, ceea ce ar putea duce la reduceri ale flotelor şi pierderi de locuri de muncă”, a spus O’Leary, citat de Reuters. 

Cele mai citite

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă