6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieS-A LANSAT un NOU SITE! LUMEA BANILOR !

S-A LANSAT un NOU SITE! LUMEA BANILOR !

,,Pentru cei mai multi banul e un mijloc de supravietuire. Pentru multi e calea implinirii tuturor viselor. Pentru initiati nu mai este un scop in sine, ci doar un joc al puterii. Pentru extrem de putini, as spune pentru “cei alesi”, sunt calea prin care iti poti asigura o viata fericita.

Poate cea mai plastica definitie a modului in care banul influenteaza viata omului este cea a lui Artur Schopenhauer, care in “Arta de a fi fericit” a cugetat: “Elita se lupta cu plictiseala, poporul se lupta cu mizeria. Fericita clasa de mijloc”.

Fara bani in lumea moderna nu se prea poate… caci dupa troc, nu s-a inventat un alt mijloc mai bun de plata. Banii iti conditioneaza existenta si statutul social. Totul e in mana lor. Si trebuie sa inveti sa-i respecti.

Mii de ani, omenirea s-a luptat cu trei mari inamici: foametea, epidemiile si razboaiele.

Desi inca se mai moare de foame in lume, foametea e un capitol planetar aproape rezolvat. Epidemiile sunt tot mai stapanite, fara sa mai faca ravagiile imense din istorie, cand ciuma, holera, variola ucideau orase intregi.

Razboaiele sunt tot mai putine si statele nu le mai doresc datorita distrugerilor ireparabile pe care le genereaza. Sa refaci o tara cucerita costa! Acesta e motivul pentru care razboaiele armate sunt inlocuite cu razboaie economice pentru resurse si piete. In fata carora multe state sunt nepregatite.” Scrie jurnalistul Răzvan Savaliuc, în primul său editorial de pe site-ul Lumea Banilor!

CITEȘTE CONTINUAREA PE SITE-UL LUMEA BANILOR!

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă