5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieŞcoala de Bani lansează primul traseu de educaţie financiară pentru copii

Şcoala de Bani lansează primul traseu de educaţie financiară pentru copii

Astfel, sâmbătă, 15 septembrie, începând cu ora 10.00, Piaţa Universităţii se transformă în punctul de start al traseului pe parcursul căruia personajul BanMan îi va învaţă pe cei mici, pas cu pas, şapte noţiuni importante de educaţie financiară, corelate cu şapte locaţii emblematice din centrul Bucureştiului.

“Sperăm ca noul proiect, în care am transformat noţiunile de educaţie financiară în punctele cheie ale unui traseu prin Bucureşti, să le trezească celor mici curiozitatea de a descoperi mai multe despre lumea banilor şi să facă aceste concepte mai uşor de înţeles pentru ei. Peste 40.000 de copii şi tineri au participat până acum, în întreaga ţară, la atelierele de educaţie financiară de la şcoala de Bani’, a declarat Nicoleta Deliu, coordonatoarea proiectului Şcoala de Bani.

Disponibilă pe Google Play şi App Store, aplicaţia Questo se aseamănă cu o vânătoare de comori, un joc de explorare în lumea reală, iar noul traseu propus de Şcoala de Bani îi poartă pe părinţi şi copii într-o călătorie prin centrul Capitalei, unde vor explora şi vor învăţa despre bugete, economisire şi chibzuinţă. Înainte de a porni pe traseu, utilizatorii pot afla în aplicaţie mai multe detalii despre joc, lungimea şi durata medie de explorare, sau pot consulta clasamentul exploratorilor.

“Quest-ul dezvoltat pentru BCR este încă o dovadă că învăţarea prin joacă este cea mai eficientă metodă de asimilare a informaţiilor noi, mai ales pentru cei mici. Acesta e primul dintre proiectele educative dezvoltate de Questo pentru copii şi ne bucură că am avut alături un partener care înţelege importanţa adaptării la tehnicile şi tehnologiile moderne”, a precizat Claudiu Petria, cofondator Questo.

Traseul dezvoltat de Questo face parte din programul de educaţie financiară Şcoala de Bani, care îşi propune să le vorbească românilor de toate vârstele despre cum putem să ne îndeplinim visurile prin economisire şi administrarea cât mai eficientă a bugetului personal.

Şcoala de bani este cel mai amplu program de educaţie financiară din România. În ultimii doi ani, peste 1.000 de angajaţi ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educaţie financiară şi au reuşit să ofere astfel de cursuri gratuite către aproximativ 70.000 de români, din care 30.000 de adulţi şi 40.000 de copii şi tineri. Cei interesaţi se pot înscrie la cursuri prin completarea formularului disponibil pe www.scoaladebani.ro, unde pot consulta şi calendarul activităţilor, dar şi în orice sucursală BCR.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă