Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tarom

Tarom

Se caută asigurător pentru flota de aeronave TAROM

Tarom a lansat procedura de licitație pentru achiziționarea poliței de tip CASCO și de răspundere față de pasageri, marfă și terți. Polița este asigurată în prezent de Omniasig

Adriana Constantinescu 0 comentarii


Polița va fi emisă pentru perioada 1 decembrie 2020 – 30 noiembrie 2021, iar ofertele pot fi depuse până la 15 octombrie. Tarom a stabilit prin caietul de sarcini suma de  750 milioane de dolari pe eveniment.
Operatorul are în utilizare 29 aeronave, Airbus 318-111, Boeing 737-300,700,800 NG, și aeronave ATR 42-500, 72-500 și ATR 72-600.


Potrivit datelor din caietul de sarcini, valoarea despăgubirilor plătite de asigurători în perioada 2005 - 2017 pentru daune înregistrate de aeronavele Tarom au însumat 15,4 milioane de dolari, din care 10 milioane de dolari pentru înlocuirea aeronavei care a lovit un autovehicul aflat pe pistă în timpul rulării pentru decolare. Accidentul a avut loc la finele anului 2007 pe Aeroportul Otopeni și a fost despăgubit în totalitate de către societatea Astra Asigurări – societatea deținută de grupul fondat de Dan Adamescu. Societatea a fost băgată în faliment la cererea ASF, condusă de Mișu Negrițoiu, numitul fostului premier Victor Ponta, după ce societatea KPMG a eșuat în administrarea specială condusă de Speranța Munteanu – Partener KPMG România.


Ziarul Financiar scria în 24 martie 2008 : ,,Compania de asigurări Astra a plătit la finele săptămânii trecute a doua jumătate din despăgubirea de 10 mil. dolari către Tarom, pentru dauna produsă la o aeronavă a companiei la finele anului trecut. În urmă cu o lună, Astra a plătit 5 mil. dolari, în contul primei tranșe a acestei despăgubiri. Aeronava Tarom fusese avariată pe data de 30 decembrie 2007, pe aeroportul Henri Coandă. Riscul privind asigurarea flotei Tarom fusese anterior reasigurat de către Astra, astfel că plata s-a făcut din banii companiilor de reasigurare. Pentru stingerea daunei, Astra a colaborat cu Willis, cel mai mare broker de asigurări de aviație la nivel mondial și cel care a plasat în reasigurare contul Tarom, au anunțat reprezentanții Astra. ”


Operatorul aerian național Tarom a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 1,35 miliarde de lei, de la 1,19 miliarde de lei în 2018 și pierderi de 169,65 milioane de lei.


Acționarii Tarom sunt Ministerul Transporturilor - 97,22%, Compania Națională Aeroporturi București - 1,46%, Regia Autonomă Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) - 1,24% și SIF Muntenia - 0,08%.

Comentarii

loading...