Se reduce producția de plastic cu 120 de tone pe an, prin folosirea de tacâmuri din lemn

Se reduce producția de plastic cu 120 de tone pe an, prin folosirea de tacâmuri din lemn

Un singur lanț de restaurante își va reduce necesarul de plastic cu 120 de tone pe an, prin folosirea de tacâmuri de lemn și de farfurii și pahare din hârtie.

Mihai Diac 0 comentarii

Unul dintre marile lanțuri de restaurante din lume, prezent și în România, își va reduce necesarul de plastic cu 120 de tone pe an, prin folosirea de tacâmuri de lemn și de farfurii și pahare din hârtie.

Această inițiativă este anunțată, printr-un comunicat de presă, de rețeaua McDonald’s, care continuă să introducă soluții alternative de ambalare. Astfel, începând din iunie 2021, "în toate restaurantele din România, salatele vor fi servite în noi ambalaje de carton, alături de tacâmuri de lemn".

Această inițiativă "este parte a programului Better M prin care compania desfășoară o serie de acțiuni locale cu obiectivul de a înlocui ambalajele de plastic cu variante mai prietenoase cu mediul înconjurător. Astfel, McDonald’s România se aliniază și contribuie la angajamentul global ca, până în 2025, produsele destinate clienților din toate restaurantele sale să fie împachetate în materiale care provin 100% din surse regenerabile, reciclate sau certificate", precizează comunicatul de presă.

Comentarii

loading...