10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieSe reduce producția de plastic cu 120 de tone pe an, prin...

Se reduce producția de plastic cu 120 de tone pe an, prin folosirea de tacâmuri din lemn

Unul dintre marile lanțuri de restaurante din lume, prezent și în România, își va reduce necesarul de plastic cu 120 de tone pe an, prin folosirea de tacâmuri de lemn și de farfurii și pahare din hârtie.

Această inițiativă este anunțată, printr-un comunicat de presă, de rețeaua McDonald’s, care continuă să introducă soluții alternative de ambalare. Astfel, începând din iunie 2021, “în toate restaurantele din România, salatele vor fi servite în noi ambalaje de carton, alături de tacâmuri de lemn”.

Această inițiativă “este parte a programului Better M prin care compania desfășoară o serie de acțiuni locale cu obiectivul de a înlocui ambalajele de plastic cu variante mai prietenoase cu mediul înconjurător. Astfel, McDonald’s România se aliniază și contribuie la angajamentul global ca, până în 2025, produsele destinate clienților din toate restaurantele sale să fie împachetate în materiale care provin 100% din surse regenerabile, reciclate sau certificate”, precizează comunicatul de presă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă