5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieSectorul HoReCa fierbe din nou. Ce au cerut azi

Sectorul HoReCa fierbe din nou. Ce au cerut azi

Patronii de hoteluri și restaurante şi angajaţii lor au ieşit faţa localurilor, marți, timp de 30 de minute, în mai multe orașe din țară.

Ei au vrut să își arate, în acest fel, nemulțumirile față de măsurile cu imact major asupra industriei ospitalității, luate, însă,, fără un dialog cu structurile care reprezintă acest domeniu.

Operatorii din industria ospitalităţii au oprit activitatea timp de jumătate de oră în orașe precum Iași, Brașov, Cluj-Napica și Constanța și au ținut în mâini mesaje publice adresate autorităţilor.

„HoReCa, speranța interzisă”, „HoReCa capăt de drum”, „1 an de restricții, zero despăgubiri”, sunt câteva dintre mesajele afișate de patronii de restaurante și hoteluri și de angajații care au protestat, marți, timp de 30 de minute.

Conform unui comunicat de presă transmis de Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), anul 2020 a marcat declinul industriei: „120.000 euro/an a însemnat pierderea medie per unitate în 2020; de la 400.000 de angajaţi, cât număra industria în 2019, am rămas 280.000 în 2021; de la 40. 000 de unităţi în 2019, am ajuns la 28.000, cifră în continuă scădere”.

 

 

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă