Segmentul de locuinţe noi va consemna o creştere în 2019

Segmentul de locuinţe noi va consemna o creştere în 2019

Segmentul de locuinţe noi va consemna o creştere cu 10%, la 53.000 de unităţi, până la sfârşitul acestui an, comparativ cu decembrie 2018, potrivit estimărilor unei companii de profil.

Rl online 0 comentarii

"Chiar dacă oferta de locuinţe noi se apropie cu paşi repezi de recordul din 2008, apetitul de achiziţie este unul temperat, cumpărătorul manifestă mai degrabă o cumpătare, atenţie la detalii, un simţ critic dezvoltat, respectiv o nevoie de a evalua cât mai corect. Această tendinţă nu poate aduce decât lucruri pozitive pentru piaţă, care se va orienta cât mai mult spre calitate", a declarat Adrian Stănescu, Project Manager Imobiliarium citat într-un comunicat remis de Agerpres.

Potrivit specialiştilor în domeniu, printre motivele care au determinat creşterea ofertei de locuinţe noi în prezent se numără evoluţia cererii, în condiţiile în care INS estimează un număr de circa 45.000 de cereri doar în Bucureşti, creşterea puterii de cumpărare în ultimii 5 ani, lipsa consolidării şi investiţiilor în locuinţele vechi, precum şi limitarea dezvoltării infrastructurii.

Următoare ediţie a Imobiliarium, care va avea loc între 17-19 mai în incinta parcării BricoDepot Băneasa, va pune la dispoziţia vizitatorilor o ofertă de peste 22.000 de locuinţe, încadrate în aproximativ 90 de ansambluri rezidenţiale şi cumulând peste 1,2 milioane de mp utili. În total, îşi vor prezenta oferta circa 65 de dezvoltatori.

Comentarii

loading...