Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Service-urile auto din România vor să angajeze muncitori chinezi

Service-urile auto din România vor să angajeze muncitori chinezi

Asociația Societăților de Service Auto Independente (ASSAI) vrea să aducă muncitori chinezi pentru service-uri și spălătorii auto, potrivit unui comunicat.

Iulian Budușan 0 comentarii

 

Asociația a trimis Ambasadei Chinei o propunere de colaborare și anunță că vrea un proiect-pilot pentru 80 de angajați chinezi. ASSAI anunță că oferă salarii de 250-300 euro net/lună pentru angajații din spălătorii și 500 - 800 euro net/lună pentru angajații service-urilor, plus cazare și hrană

Asociația Service-urilor arată că industria de reparații auto din România se confruntă de peste cinci ani cu un deficit în creștere de forță de muncă pregătită în acest domeniu, având în vedere că parcul auto este de peste 7,5 milioane de autovehicule, cu o vârstă medie de 14 ani.

Reprezentanții asociației mai spun că în multe situații, salariile solicitate de muncitorii români depășesc posibilitățile patronilor de service, acuzând "angajații cu experiență" ca "au ajuns să șantajeze efectiv patronii de service-uri, profitând de lipsa de forță de muncă pregătita în acest domeniu și nu acceptă salarii sub 1000 - 1400 de euro net".

 

Patronii de service-uri reuniți în asociație mai arată că mulți angajați calificați pleacă din România să muncească pe bani mai mulți în țări precum Olanda, Anglia, Irlanda sau Italia".

Șomajul voluntar în rândul tinerilor și lipsa școlilor profesionale sunt alte două cauze pentru această criză a forței de muncă, ASSAI arătând că "în spiul european, doar Italia depășește România din punct de vedere al șomajului voluntar în rândul tinerilor".

Asociația mai arată și că înființarea de ateliere de reparații clandestine afectează piața, generând evaziune fiscală.

Comentarii

loading...